Algemene voorwaarden
Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, offertes, andere transacties etc. tussen Aquapurity. en de wederpartij, aangegaan of uitgevoerd in welke vorm dan ook (mondeling, per telefoon, post, fax, e-mail etc.).
Artikel 1. Reikwijdte
1. In deze Algemene Voorwaarden hebben de volgende termen de onderstaande definities:
de Leverancier: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht (‘BVBA’) Aquapurity, gevestigd en kantoorhoudende te Oostzaan;
Wederpartij: de wederpartij van Leverancier (bijvoorbeeld een afnemer).
2. Eventuele afwijkingen van en/of aanvullingen op deze Algemene Voorwaarden zijn slechts geldig indien schriftelijk tussen Leverancier en de wederpartij overeengekomen, en gelden voorts slechts voor de specifieke overeenkomst waarvoor de afwijkende bepalingen zijn gesloten en gelden als aanvulling op de Algemene Voorwaarden van Leverancier. Alle overige algemene voorwaarden of bepalingen, ook die welke door de wederpartij worden gehanteerd, worden hierbij uitdrukkelijk uitgesloten, tenzij Leverancier deze algemene voorwaarden of bepalingen uitdrukkelijk schriftelijk aanvaardt.
3. In aanvulling hierop zijn tevens de Algemene Voorwaarden van de leveranciers van Leverancier van toepassing. Bij afwijkingen of tegenstrijdigheden tussen de Algemene Voorwaarden en die van leveranciers prevaleren de door Leverancier gehanteerde Voorwaarden.
4. De Algemene Voorwaarden zijn eveneens van toepassing op andere overeenkomsten, vervolg- of aanvullende overeenkomsten daaronder begrepen, waarbij Leverancier en de andere Partij, of hun rechtsopvolger(s), partij zijn.
Artikel 2. Offerte, aanvaarding en totstandkoming van de overeenkomst
1. Alle offertes zijn vrijblijvend tenzij deze een termijn voor aanvaarding bevatten. Indien een offerte een vrijblijvend aanbod bevat en de wederpartij dit aanvaardt, heeft Leverancier het recht het aanbod binnen tien (10) werkdagen na ontvangst van de aanvaarding te herroepen.
2. Partijen kunnen in geen geval een overeenkomst sluiten dan nadat Leverancier een bestelling van de andere Partij heeft ontvangen en deze schriftelijk (per post, fax of e-mail) heeft aanvaard. Indien de bestelling van de wederpartij afwijkt van de offerte van de Leverancier, kunnen Partijen in geen geval een overeenkomst sluiten, tenzij de Leverancier deze afwijking van de offerte uitdrukkelijk en schriftelijk goedkeurt.
3. Wijzigingen in de opdracht binden Leverancier, ook al heeft Leverancier een offerte uitgebracht, pas nadat Leverancier deze binnen acht (8) dagen na ontvangst daarvan schriftelijk heeft aanvaard of binnen acht (8) dagen met de uitvoering van de werkzaamheden is begonnen. dagen na ontvangst. Kennelijke fouten, inclusief typografische fouten, worden genegeerd en vervangen door een correcte formulering. Deze fouten kunnen geen aanleiding geven tot enige aansprakelijkheid.
4. De afmetingen, gewichten en technische gegevens vermeld in offertes, handleidingen, catalogi, voorraadlijsten, circulaires en ander promotiemateriaal van de Leverancier, alsmede de daarin voorkomende afbeeldingen, dienen louter ter informatie en zijn niet bindend, tenzij Leverancier geeft hiervoor uitdrukkelijk schriftelijk garantie.
5. De wederpartij heeft slechts het recht de overeenkomst te annuleren bij aanzienlijke afwijkingen tussen de geleverde producten en de afbeeldingen, tekeningen etc.
Buiten de in de vorige zin genoemde gevallen is Leverancier voor deze fouten of afwijkingen niet aansprakelijk, noch heeft de andere Partij het recht de overeenkomst te ontbinden.
6. Tenzij anders overeengekomen zijn alle prijzen zoals aangegeven op de offertes, zonder kortingen en inclusief BTW of exclusief andere belastingen of heffingen.
7. Indien het product naar een niet-EU-land moet worden verzonden, is de prijs exclusief BTW of invoerrechten. De andere Partij is verantwoordelijk voor de afrekening van BTW en invoerrechten met lokale overheden.
Artikel 3. Levering
1. De levertijd gaat in op de dag waarop de leverancier de volledige betaling heeft ontvangen. Door de Leverancier opgegeven levertijden zijn geen fatale termijnen, maar altijd vrijblijvend. Niettemin zal de Leverancier alles in het werk stellen om deze zoveel mogelijk te respecteren.
2. Een laattijdige levering door de Leverancier geeft de koper in geen geval recht op het vorderen van schadevergoeding, het weigeren van de goederen of het geheel of gedeeltelijk ontbinden van de overeenkomst.
3. Leverancier is gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk uit te voeren naarmate de goederen geleidelijk ter beschikking komen. Zodra een deel van een bestelling is geleverd, heeft Leverancier recht op betaling voor deze levering conform de geldende betalingsvoorwaarden.
Artikel 4. Acceptatie
1. De wederpartij heeft niet het recht om door de Leverancier geleverde zaken te ruilen.
2. Tenzij anders overeengekomen, neemt de wederpartij de voltooide bestelling in ontvangst, onmiddellijk nadat deze gereed staat of ter beschikking komt van de andere partij. Dit geldt ook voor delen van opdrachten.
3. Indien de Leverancier een bestelling geheel of gedeeltelijk in opslag plaatst wegens niet-acceptatie als bedoeld in het vorige lid, is de Leverancier gerechtigd de kosten verbonden aan de opslag aan de andere Partij in rekening te brengen.
4. Indien de wederpartij de bestelling na een termijn van uiterlijk veertien (14) dagen na ontvangst van een ingebrekestelling door de Leverancier nog steeds niet heeft afgenomen, is de Leverancier gerechtigd naar eigen keuze de bestelling te leveren of gedeelte daarvan en, indien de betaling nog uitstaat, deze op de gebruikelijke wijze te factureren of, voor zover de bestelling nog moet worden uitgevoerd, de bestelling te annuleren, onverminderd haar recht de overeenkomst te annuleren en/of schadevergoeding te vorderen voor schade.
Artikel 5. Overmacht
1. Indien er sprake is van een tekortkoming die niet aan de Leverancier is toe te rekenen en er sprake is van overige omstandigheden van dien aard dat van Leverancier redelijkerwijs niet kan worden gevergd dat hij de overeenkomst zal nakomen (ook indien Leverancier niet kan leveren door toedoen van zijn eigen toeleveranciers, ongeacht van de redenen daarvoor), wordt de leveringsplicht opgeschort en wordt de leveringstermijn verlengd met een periode gelijk aan de duur van deze omstandigheden.
2. Indien de verlenging van de levertijd meer dan drie (3) maanden bedraagt, heeft Leverancier het recht de overeenkomst voor het nog niet uitgevoerde gedeelte (geheel of gedeeltelijk) te annuleren, zonder dat de wederpartij recht heeft op enige schadevergoeding.
3. Onder de betekenis van ‘niet-toerekenbare tekortkoming’ wordt mede verstaan bedrijfsstoringen (zoals als gevolg van oorlog, rellen, overstromingen, verkeersopstoppingen, rantsoenering door openbare nutsbedrijven, gebrek aan middelen om energie op te wekken, brand, kapotte machines en andere ongevallen, stakingen, overheidsmaatregelen en soortgelijke omstandigheden die de normale bedrijfsvoering verstoren en de uitvoering van de opdracht vertragen of redelijkerwijs onmogelijk maken, alsmede alle al dan niet voorzienbare omstandigheden buiten de wil van de Leverancier die de levering van de opdracht tijdelijk of blijvend belemmeren. de bestellingen geheel of gedeeltelijk).
Artikel 6. Herroepingsrecht
1. Bij aankoop van producten bij Leverancier heeft de wederpartij de mogelijkheid de overeenkomst, zonder opgave van redenen, binnen veertien (14) dagen te ontbinden. Deze bedenktijd gaat in op de dag na ontvangst van het product door de wederpartij of een vooraf door de wederpartij aangewezen vertegenwoordiger en gemeld aan de leverancier.
2. De wederpartij zal tijdens de bedenktijd zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. De wederpartij zal het product slechts in de mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wil behouden. Om gebruik te maken van het herroepingsrecht zal de wederpartij het product, compleet met alle geleverde toebehoren, onbeschadigd, ongebruikt en in de originele verpakking met ongeschonden verzegeling aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte duidelijke en redelijke instructies. .
3. Om gebruik te kunnen maken van het herroepingsrecht dient de wederpartij de Leverancier hiervan binnen veertien (14) dagen na ontvangst van het product op de hoogte te stellen. De consument zal Leverancier per e-mail van dit voornemen op de hoogte stellen. Nadat de andere Partij kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van het herroepingsrecht, dient de andere Partij het product binnen veertien (14) dagen terug te sturen. De wederpartij dient een tijdige retourlevering van de geleverde zaken aan te tonen, bijvoorbeeld met een bewijs van terpostbezorging.
4. Indien de wederpartij niet na de in lid 2 en 3 genoemde termijnen zijn voornemen om gebruik te maken van het herroepingsrecht heeft gemeld of het product aan de Leverancier heeft teruggezonden, geldt de koop als voltooid.
5. Retourleveringen met een waarde boven de € 50,- worden aangetekend verzonden.
6. De wederpartij draagt de kosten en risico's voor producten die bij ontvangst door de Leverancier onvolledig of beschadigd zijn.
Artikel 7. Kosten van het herroepingsrecht
1. Bij uitoefening van zijn herroepingsrecht draagt de andere Partij de kosten van de retourzending.
2. Indien de wederpartij de koopprijs voor het verkochte product reeds heeft betaald, zal de Leverancier dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen veertien (14) dagen na herroeping, terugbetalen. Alvorens tot terugbetaling over te gaan, dient de Leverancier eerst het product terug te ontvangen. De Leverancier is niet aansprakelijk voor eventuele product- of verpakkingsschade, inclusief diefstal of verlies, ontstaan tijdens de retourlevering. Indien het product niet in overeenstemming met de Algemene Voorwaarden is ontvangen, wordt de aankoopprijs niet terugbetaald.
3. Indien de wederpartij misbruik maakt van het herroepingsrecht, heeft de ondernemer het recht alle kosten die hiermee gepaard gaan bij de consument in rekening te brengen.
Artikel 8. Uitsluiting herroepingsrecht
1. De Leverancier kan het herroepingsrecht van de wederpartij uitsluiten voor producten zoals omschreven in lid 2 van dit artikel. Uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien Leverancier dit duidelijk bij het herroepingsrecht aangeeft
2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor: volgens instructies van de wederpartij vervaardigde producten (maatwerkproducten); D. producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
e. verzegelde producten die vanwege gezondheids- of hygiënische redenen niet geschikt zijn om te worden geretourneerd of waarvan de verzegeling is verbroken;
F. producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere producten;
G. verzegelde audio-/video-opnamen en software waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
H. kranten, tijdschriften of tijdschriften, met uitzondering van abonnementen hierop;
B. overeenkomsten gesloten tijdens een openbare veiling. Onder ‘openbare veiling’ wordt verstaan een verkoopmethode waarbij de ondernemer producten, digitale inhoud en/of diensten aanbiedt aan de consument, die persoonlijk aanwezig is of de mogelijkheid heeft persoonlijk aanwezig te zijn op de veiling, onder leiding van een veilingmeester, en waarbij de succesvolle bieder verplicht is de producten, digitale inhoud en/of diensten te kopen;
C. overeenkomsten met betrekking tot vrijetijdsbesteding, als in de overeenkomst een bepaalde datum of periode voor uitvoering is voorzien;
- de consument heeft verklaard dat hij of zij het herroepingsrecht hiervoor verliest.
i. levering van digitale inhoud anders dan op een materiële drager, maar alleen als: - de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; En
Artikel 9. Garantie
1. Leverancier garandeert gedurende een bepaalde periode van één (1) jaar na levering dat de door Leverancier geleverde goederen vrij zijn van fabricage- en materiaalfouten. Deze garantie dekt geen gebreken die uiterlijk zichtbaar zijn op het moment van levering.
2. De garantie dekt in ieder geval geen gebreken die optreden in of geheel of gedeeltelijk voortvloeien uit:
A. het niet naleven van de bedienings- en onderhoudsvereisten;
B. gebruik van het product dat oneigenlijk is of niet in overeenstemming met het voorzienbare normale gebruik ervan;
C. normale slijtage;
D. montage, wijziging, installatie en/of reparatie van het product door de wederpartij en/of derden;
e. elektrische schade als gevolg van onjuist gebruik van het product;
F. toepassing door Leverancier van enig overheidsvoorschrift met betrekking tot de aard en kwaliteit van de gebruikte materialen;
G. op verzoek van de wederpartij toegepaste of ter bewerking aangeboden goederen, materialen en/of werkmethoden.
3. De leverancier verkrijgt de eigendom van vervangen goederen en onderdelen.
4. De Leverancier zal defecte of niet-conforme goederen of onderdelen daarvan die worden ontdekt tijdens de garantieperiode van één (1) jaar na levering, repareren of vervangen, mits het gebrek kan worden gekwalificeerd als een technisch defect. In alle gevallen zal Leverancier vaststellen of het gebrek een technisch defect is. Bij een gebrek dient de wederpartij eerst contact op te nemen met Leverancier. Indien de wederpartij het gebrek na advies van de Leverancier niet kan verhelpen, mag de wederpartij het product aan de Leverancier retourneren, in welk geval de wederpartij de transportkosten bij vooruitbetaling zal voldoen. Indien een gebrek blijkt een technisch defect te zijn (naar de mening van de Leverancier), zal de Leverancier het product zonder extra kosten en met terugbetaling van de transportkosten repareren of vervangen. De wederpartij zal het product deugdelijk verpakken voor transport. In alle gevallen berust het risico van transport bij de wederpartij.
5. De garantie vervalt indien de wederpartij zijn verplichtingen uit de overeenkomst en/of deze Algemene Voorwaarden niet nakomt.
6. Een beroep op de garantie ontslaat de wederpartij niet van zijn verplichtingen uit de overeenkomst en/of deze Algemene Voorwaarden.
7. De andere partij doet hierbij afstand van alle claims en theorieën over aansprakelijkheid, inclusief maar niet beperkt tot claims die voortvloeien uit het contract, een onrechtmatige daad, strikte aansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, wetten of anderszins, voor zover toegestaan door de wet. Vervanging of herstel door Leverancier leidt niet tot een nieuwe garantie.
8. Noch de wederpartij, noch derden hebben enig recht op vergoeding van gevolgschade of incidentele schade, dan wel op aanvullende schadevergoeding of vergoeding van pijn en lijden. Deze beperking geldt ongeacht eventuele tekortkoming van de Leverancier in de nakoming van zijn garantie- of andere verplichtingen. Een eventueel juridisch onvermogen om het recht van de andere Partij of een derde op een dergelijke schadevergoeding te beperken, laat het recht van de Leverancier op schadevergoeding uit hoofde van deze overeenkomst onverlet en de andere Partij zal in geen geval meer ontvangen dan de koopprijs.
Artikel 10. Afwijkingen
Materiaal:
Kleine afwijkingen in kwaliteit, kleur, hardheid, dikte etc. geven de wederpartij niet het recht het product af te keuren.
Overige grondstoffen:
Ondergeschikte afwijkingen (zoals modelafwijkingen) van/op door Leverancier toegezonden artikelen geven de wederpartij niet het recht het product af te keuren.
Leveringsfouten:
Indien de Leverancier de verkeerde producten levert, zal de wederpartij dit onmiddellijk aan de Leverancier melden en deze de verkeerde producten laten (laten) ophalen en de juiste producten leveren. De wederpartij zal de verkeerde producten zorgvuldig bewaren.
Artikel 11. Beperking van aansprakelijkheid van Leverancier
1. Onverminderd het bepaalde in dit artikel is Leverancier nimmer aansprakelijk voor tekortkomingen of wangedrag jegens de wederpartij of derden boven het bedrag dat door zijn aansprakelijkheidsverzekeraar ter zake van de schade wordt uitgekeerd.
2. Leverancier is nimmer aansprakelijk voor inkomstenderving of voor kosten die verband houden met onderbreking, stillegging en/of hervatting van de exploitatie van een bedrijf of werk of een onderdeel van een bedrijf of werk, dan wel stagnatie en/of schade aan het werk, veroorzaakt door een defect in het verkochte product.
3. Leverancier is nimmer aansprakelijk voor directe of indirecte schade, zowel materieel als immaterieel, die voortvloeit uit het gebruik van de producten van Leverancier.
Artikel 12. Klachten
1. Eventuele klachten dienen binnen acht (8) dagen na ontvangst van de producten schriftelijk te worden ingediend, onder overlegging van het nodige bewijs dat de klacht betrekking heeft op de levering/prestatie van Leverancier. Indien de wederpartij het geleverde product niet binnen acht (8) dagen na ontvangst deugdelijk heeft geïnspecteerd, geldt de levering als behoorlijk voltooid. Leverancier is niet verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten en/of prestaties of van individuele toepassingen, noch voor zijn adviezen.
2. De wederpartij zal in geen geval aanspraken jegens de Leverancier doen gelden nadat de wederpartij het product of een deel daarvan in gebruik heeft genomen, heeft gewijzigd of verwerkt, in gebruik heeft genomen, aan derden ter beschikking heeft gesteld en/of kapot is gegaan. /zijn zegel verstoord.
3. Klachten geven de andere Partij nimmer recht op het inhouden van gelden (door verrekening of op andere wijze) of op gedeeltelijke betaling, ook niet door middel van conservatoir beslag op de andere Partij.
4. Gebreken bij een deel van de levering geven de wederpartij niet het recht de gehele levering af te keuren.
5. Indien de geleverde producten en/of diensten zijn voorzien van fabrieksgarantie of enige vorm van garantie of aansprakelijkheid van derden, hoe ook genaamd, bevat, aanvaardt Leverancier geen enkele aansprakelijkheid voor de deugdelijkheid van de levering/prestatie en alle garanties op de zijde van Leverancier worden hierbij uitgesloten.
6. Indien Leverancier een klacht in behandeling neemt, geldt dit niet als bewijs van de gegrondheid of tijdige indiening van de klacht.
Artikel 13. Scheidbaarheid, jurisdictie, toepasselijk recht
1. Indien enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden nietig wordt verklaard wegens strijdigheid met bepalingen van dwingend recht, zullen Partijen de Overeenkomst aanvullen of wijzigen op een wijze die zoveel mogelijk recht doet aan de bedoeling van Partijen zoals aangegeven in de Overeenkomst.
2. Alle geschillen die naar aanleiding van de Overeenkomst tussen Leverancier en de Wederpartij mochten ontstaan, zullen in eerste aanleg worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement Arnhem.
3. Op alle transacties met de Leverancier is uitsluitend Nederlands recht van toepassing, met uitdrukkelijke uitsluiting van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake contracten voor de internationale verkoop van goederen (CISG).